Sent G. Wierda

*) Dhr. Wierda heeft op 31 januari 2015 zijn lidmaatschap beëindigd bij de PSP'92. Als gevolg hiervan neemt hij aan de verkiezingen van 18 maart 2015 deel als onafhankelijke kandidaat. De overige rollen en bijbehorende taken zijn per direct neergelegd.

contact: sent@psp92.nl,

Profiel

Sent G. Wierda (1983) migreert langzaam naar het zuiden: opgegroeid in Friesland (It Hearrenfean, Twizel), via Zwolle (examenjaren middelbare school), Deventer (Bedrijfskundige Informatica) naar Nijmegen. Hier aangekomen voor zijn afstudeerstage, vervolgde hij met Informatiekunde, Psychologie, Wiskunde en vooral Wijsbegeerte. De universitaire “leerfabriek” verruilde hij voor “de school van het leven” waar je daadwerkelijk je eigen pad kan bewandelen. Nu jongleert hij zijn interesses (zelfstudie) en ambities (schrijven van fantastiek) met zijn betrokkenheid (politiek) en innerlijke rust. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 heeft hij als duo-lijsttrekker en campagneleider van de ONP/PSP’92 zijn uiterste best gedaan om een uitgesproken links én lokaal geluid te laten horen voor een eerlijker Nijmegen. Vervolgens had Sent zich kandidaat gesteld voor een eerlijk, solidair en duurzaam Europa via ikkiesvooreerlijk.eu (Programma PSP’92 Europa).

Sent schaatst, skeelert, roeit, bakt en tuiniert graag (of deed dit), is vaak in de weer met zijn camera of websites en heeft tot op heden de Nijmeegse Vierdaagse 7¼ maal uitgelopen.

“doen wat je zegt”, blijven luisteren, openheid van informatie, openbaar bestuur, procedures en integriteit bewaken (“Qualitity of Governance”), sociale zekerheid (Basisinkomen), “niet denken in geld, maar voorziene zekerheid”, gelijke rechten, oprecht, lokaal, onafhankelijk, woordenboek-vaste begrippen gebruiken, “de utopie blijven nastreven” (duidelijkheid, transparantie, radicale democratisering). Frysk. Water en ijs. Pacifisme. Eerlijk.

Werkzaamheden en nevenfuncties

(buiten inspanningen voor de PSP’92 om)

  • schrijver van fantastiek, korte verhalen.
  • voorzitter van de pressiegroep Eerlijke Verkiezingen (NGO).
  • bestuurslid stichting i.o. Scoren Doe Je Samen, betrokken bij fondsenwerving. Ze ondersteunt o.a. Futsal Chabbab.